Lørdag 11. september skulle geologiens dag etter planen arrangeres hos Brønnøy Kalk. Slik blir det dessverre ikke: - Vi ser oss nødt til å utsette en gang til pga. smittetrykket, sier daglig leder Raymond Langfjord.


-Dette beklager vi, men siden vi ikke ville vært i stand til å gi publikum en så god opplevelse som vi ønsker, håper vi å komme sterkere tilbake i 2022, understreker han.


Åpner for skoleklasser
Samtidig vil Brønnøy Kalk gi skoleklasser en sjanse til å besøke anlegget: - Det har i mange år vært populært for skoleklasser å besøke oss, og vi har fått flere henvendelser, men har foreløpig sagt nei pga. covid-19. Flere og flere er vaksinert, og skoleklassene er en kohort som møtes daglig. Vi oppfordrer skoleklassene til å ta kontakt med oss, men vil følge kommunens råd rundt smittesituasjon.


Årelang tradisjon
Brønnøy Kalk har i mange år åpnet portene for publikum under geologiens dag. Programmet har bestått av omvisning på anlegget, og de svære maskinene har stått åpne slik at ungene har kunnet klatre inn i dem. Alle ansatte har bidratt som guider og gått rundt i arbeidsklærne og fortalt om jobben sin. Det er en dag hvor vi bygger stolthet til arbeidsplassen, sier en entusiastisk Raymond Langfjord. Interessen har i alle år vært økende, og ca. 1000 mennesker var innom arrangementet årlig de to siste årene. Langfjord håper de snart kan ha en «normal» geologiens dag igjen: - Vi satser på en braksuksess i september neste år!

 

 

Brønnøy Kalk AS
Akselbergveien 11
8960 VELFJORD

Telefon: +47 75 00 95 90 
E-post: bronnoykalk@nomin.no